29

Voitto-halli, Itämeren kruiseri

Voitto-halli, Itämeren kruiseri Seurantalaite kiinnitetään hylkeen turkkiin ja se irtoaa luonnollisesti karvanvaihdon aikaan.

Vaikka hylkeiden tiedetään liikkuvan paljon, Voitto-halli yllätti tutkijatkin ennennäkemättömän pitkällä matkallaan. Voitto on yksi GPS-seuratuista hylkeistä Itämerellä ja sen liikkumista seurattiin 16.9.2011 - 10.3.2012 välisenä aikana.

Faktaa

Voiton reitti alkoi Suomen rannikolta, josta se suuntasi kohti Liettuaa. Tämän jälkeen Voitto ui Karlskronan edustalle ja sieltä Saksan rannikolle, Puolan edustalle ja jatkoi pikareittiä Baltian rannikkoa edelleen Suomenlahdelle. Viimeisin havainto Voitosta oli maaliskuun lopussa 2012 Sandkallanilla hylkeidensuojelualueella.

Voitto vaelsi neljässä kuukaudessa 2 500:n kilometrin matkan.

Kuvat: Hylje, Mervi Kunnasranta | Kartta, RKTL


Kerro tietoiskusta muillekin

FB T in
G+ P

Tietoa ja toimintaa

55

Ecoseal – Tasapainoilua kestävän hyljekannanhoidon ja kalastuksen välillä

Ecoseal – Tasapainoilua kestävän hyljekannanhoidon ja kalastuksen välillä

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (1.1.2015 lähtien Luonnonvarakeskus) koordinoiman ECOSEAL-hankkeen tulosten mukaan pyydyksissä ruokailevat hallit ovat useimmiten huonokuntoisia uroksia ja pienikokoisia saman vuoden poikasia. Hallinmetsästyksessä tulisi pyrkiä kalastajien ja metsästäjien väliseen yhteistyöhön pyydysten läheisyydessä liikkuvien ja pyydyksissä ruokailevien hylkeiden poistamiseksi.


Luonnonvarakeskus I Love Gulf of Finland Gulf of Finland - Year 2014